Dintre tipurile de cauciucuri moto, cele mai frecvente sunt destinate motocicletelor de teren, celor de drum lung, celor sport si motoretelor. Pentru mai multe detalii, cititi randurile urmatoare!

Cand vorbim despre setul de cauciucuri moto, trebuie sa stim ca ele sunt vedetele mersului pe doua roti, deoarece ajuta la buna aderenta pe sosele.

Aceasta categorie aparte de cauciucuri, numite cauciucuri moto (pentru motociclete) sunt cele care asigura contactul cu solul prin intermediul zonei de contact in circumstante normale, avand o influenta foarte mare asupra caracteristicilor de manipulare a unei motociclete.

Cauciucurile moto beneficiaza de o portiune de fiting circulara pentru a facilita inclinarea necesara pentru ca motocicleta sa intoarca perfect.

Cauciucuri moto pneumatice

Exista o categorie aparte de cauciucuri moto denumite anvelope pneumatice, care sunt dotate cu proprietati speciale.
Motocicletele folosesc in mod obisnuit cauciucuri moto pneumatice.

O alta categorie de cauciucuri moto contine in locurile cele mai supuse presiunii si posibilitatii de gaurire, o spuma care nu se poate perfora. Ambele tipuri sunt utilizate in industria producatoare de cauciucuri pentru motociclete.

Dintre tipurile de cauciucuri moto, cele mai frecvente sunt destinate motocicletelor de teren, celor de drum lung, celor sport si motoretelor.
Categoria de cauciucuri moto „Sport”, pentru performanta, asigura o foarte buna aderenta, dar nu rezista mai mult de 1.600 km.

Exista cauciucuri moto speciale pentru cursele de motociclete. Acestea asigura aderenta extrem de buna pentru viraje. In acest caz, datorita temperaturilor inalte pentru care sunt facute sa reziste, ele sunt nerecomandate pentru utilizare stradala pentru ca nu pot atinge temperatura optima inainte ca soferul sa ajunga la destinatie. In cursele de motociclete, cauciucurile sunt incalzite cu ajutorul incalzitoarelor de cauciucuri.

Un tip aparte de cauciucuri moto sunt cele folosite la motocicletele pentru sport de strada, pentru motociclistii inraiti care isi petrec timpul escaladand diverse cotloane pe benzile de circulatie publice.

Aceste cauciucuri moto nu rezista mult dar au o mai buna tractiune pentru viraje. De aceasta tractiune buna beneficiaza si la temperaturi scazute, dar daca anvelopele se incalzesc intern prea tare, ele si-o pot pierde. 

Anvelope cu aderenta sporita

Trebuie sa ne gandim la setul de cauciucuri moto pe care iti propui sa il achizitionezi ca la niste accesorii cu aderenta sporita.
Anvelopele cu aderenta marita utilizate in competitii au o forma oarecum triunghiulara care ofera o zona de contact cu solul marita.

Datorita acestei forme, zona de contact va fi mai slaba in centru, ceea ce poate duce la dezvoltarea unei mici suprafete plane cand motocicleta este condusa in linie dreapta pentru perioade lungi de timp. Aceste cauciucuri moto sunt facute dintr-un compus mai moale al cauciucului.

Anvelopele pentru motociclete off road au caneluri adanci, noduroase, pentru aderenta maxima si inlaturare a noroiului, nisipului si a pietrisului.

Aceasta categorie de cauciucuri moto au tendinta de a nu fi indeajuns de stabile pe suprafete pavate. In comparatie cu celelalte anvelope, cele pentru drum lung sunt facute dintr-un cauciuc mai dur, pentru imbunatatirea duratei de viata.
 
 
 

5 thoughts on “Care sunt cele mai bune tipuri de cauciucuri moto

  1. Consider ca informatiile prezentate in acest articol sunt esentiale pentru cei care doresc sa inteleaga mai bine caracteristicile tehnice ale spoturilor LED si sa stie cum sa le foloseasca eficient in diverse spatii. Multumesc pentru acest ghid detaliat!

  2. Ma bucur ca am descoperit acest articol pentru ca mi-a clarificat multe aspecte legate de spoturile LED. Am aflat despre avantajele si dezavantajele fiecarei tipologii de spoturi, ceea ce m-a ajutat sa iau o decizie mai bine fundamentata atunci cand am dorit sa achizitionez astfel de produse.

  3. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind o perspectiva clara asupra diferentelor dintre variantele de spoturi LED. Aceste detalii sunt foarte utile pentru cei care doresc sa faca o achizitie informata si sa aleaga lumina potrivita pentru spatiul lor.

  4. Am fost placut surprins de diversitatea modelelor de becuri LED prezentate in articol. Este impresionant faptul ca acestea pot fi utilizate in diferite tipuri de incaperi si pot fi reglate pentru a crea o atmosfera placuta si relaxanta. Recomand cu caldura citirea acestui articol tuturor celor interesati de economisirea energiei.

  5. Articolul este foarte bine structurat si ofera informatii importante despre avantajele utilizarii becurilor LED. Este impresionant faptul ca aceste becuri consuma mult mai putina energie decat cele obisnuite, contribuind astfel la reducerea facturilor de energie si la protejarea mediului inconjurator.

Comments are closed.