Un detergent rufe ales corect conduce la haine curate, reimprospatate si dupa caz, frumos mirositoare.

 

Mai multe tipuri de detergenti – informatii utile

Protejarea si spalarea hainelor poate fi realizata cu mai multe tipuri de detergent: lichid, pudra sau solid. Fiecare tip din aceste categorii are propriile avantaje si dezavantaje. In cazul unui detergent rufe cu structura solida putem beneficia de un pret mic de achizitie, igienizare in profunzime si cantitate suficienta pentru mai multe spalari.

Se poate regasi atat sub forma de pudra cat si in tablete concentrate si actioneaza in profunzime in lupta impotriva petelor. Desi actiunea unui detergent rufe solid sub orice forma contribuie la o spalare eficienta a hainelor, ca orice produs, exista si dezavantaje.

Utilizarea in masina de spalat a detergentului solid produce reziduuri ce pot fi greu de curat, timpul de dizolvare este mult mai lung in comparatie cu un detergent rufe lichid, pungile in care este comercializat ocupa mult spatiu (mai ales in cazul celor de 5, 10 kilograme) si poate creea alergii celor care au intoleranta la anumiti compusi chimici.

Tot din perspectiva timpului de dizolvare indelungat, acest tip de detergent necesita utilizare cu ajutorul unui program care implica apa calda. Un detergent rufe solid poate fi regasit la diversi comercianti atat pentru utilizare manuala cat si automata, depinde de propriile preferinte pe care il doriti sa il utilizati.

La polul opus, un detergent rufe lichid se integreaza mai usor in tesaturile rufelor, are o clatire mai rapida si poate fi utilizat si in programe de apa rece. Acest tip se regaseste atat in sticle de diverse cantitati cat si sub forma de capsule ce sunt introduse printre haine la spalare.

Ca si principal dezavantaj al unui detergent rufe lichid este pretul considerabil mai mare. Totodata, studiile in materie de consum de detergent rufe ne demonstreaza ca, fiind intr-o stare lichida, acest produs este consumat intr-o proportie mai mare la o spalare in comparatie cu cel solid.

Cum alegi tipul de detergent care se potriveste obiceiurilor tale

Am aflat care sunt atat avantajele cat si dezavantajele ambelor tipuri de detergent. Intrebarea pe care ne-o punem este cum il alegem pe cel mai eficient in functie de bugetul propriu pe care il acordam acestei consumabile. Primul pas inainte de a ne pronunta este sa incercam ambele variante pentru a vedea care ne place mai mult.

In consens cu aceasta etapa, trebuie sa investigam si preturile dar si rezultatele pe care le produce un tip sau altul de detergent. Si alegera brandului este esentiala, fiecare companie incearca sa vina pe piata cu elementele sale de noutate in materie de curatare eficienta a hainelor.

Un alt aspect primordial in alegerea unui tipar de produs este parfumul. Unele persoane, la fel si in cazul bebelusilor, prezinta iritatii de piele atunci cand poarta haine spalate cu detergenti parfumati.

Daca utilizam un detergent la noi acasa, este important sa ne placa atat tipul cat si mirosul. In schimb, atunci cand vorbim despre spalatorii specializate este esential ca mirosul si procesul de igienizare sa implice un anumit tip de detergent, in corelatie cu masinile profesionale de spalat.

4 thoughts on “Cat de important este sa ne alegem un detergent rufe potrivit pentru hainele noastre

  1. Felicitari autorilor pentru munca depusa in crearea acestui articol detaliat si bine structurat. M-am simtit ghidat pas cu pas in selectarea produsului potrivit pentru nevoile mele.

  2. Am gasit articolul foarte util in luarea unei decizii informate cu privire la achizitionarea unui produs. Recomand cu incredere acest site pentru cei care cauta solutii de iluminat.

  3. Sunt impresionat de diversitatea gamei de produse prezentate si de calitatea acestora. Este binevenit sa gasesti atat de multe optiuni intr-un singur loc, cu toate specificatiile necesare.

  4. Articolul este foarte informativ si detaliat, oferind o perspectiva ampla asupra produselor prezentate. Mi-au placut in mod deosebit recomandarile facute si explicatiile clare.

Comments are closed.