In Biserica Ortodoxa , nasii care se mai numesc si parinti spirituali au un rol important. Atunci cand esti rugat sa fii nas de botez trebuie sa stii ca ai mai multe datoriri . Iar acest lucru nu se face la intamplare ci cu o anumita randuiala si responsabilitate. Aceasta fiindca nasii sunt garanti pentru noul crestin in fata lui Dumnezeu si a oamenilor.

Cine alege nasii de botez ?

     Misiunea de afi nas sau nasa de botez nu este una usoara. Cei care aleg nasii de botez sunt parintii noului crestin/a. Ei sunt cei care sunt datori sa aleaga pentru copilul lor nasi vrednici, evlaviosi, adevarati parinti spirituali. In Biserica Ortodoxa Taina Sfantului Botez se oficiaza in prezenta nasilor. 

Cei care aleg nasii de botez sunt parintii copilului care trebuie sa primeasca Botezul crestin ortodox. Ei pot fii nasii lor de Cununie , dar pot fi si alti crestini vrednici , fideli invataturii ortodoxe. Criteriile dupa care se aleg nasii , obligatoriu trebuie sa fie de ordin spiritual, duhovnicesc. In niciunn caz nu se aleg nasi dupa alte criterii. 

Cine poate fi nas sau nasa de Botez ?

    In Biserica Ortodoxa trebuie sa indeplinesti cateva conditii pentru a fi nas sau nasa de Botez.
   
In primul rand trebuie sa fii crestin ortodox, pentru a fi parinte spiritual. Nasii trebuie sa cunoasca invatatura ortodoxa si sa fie crestini fideli Bisericii.  Aceasta pentru ca nasii sunt cei care marturisesc credinta in numele pruncului botezat.   
Asa cum spune Hristos : ,, Nimeni nu poate intra in Imparatia Cerurilor , daca nu se va naste din nou. Din apa si di Duh ”.  Deci , nasii au misiunea de a calauzi pe finut sau finuta pe calea mantuirii. 
   
Nu are importanta daca nasii de Botez sunt casatoriti sau nu. Insa se recomanda ca nasul sa tina pruncul de parte barbateasca , iar nasa sa tina prunca.
   
In al doilea rand nasii trebuie sa fie trecuti de varsta adolescentei, deci sa fi majori. Aceasta pentru a fi maturi in gandire si responsabili . Fiindca ei vor da socoteala inaintea lui Dumnezeu de modul cum ii va calauzi pe finii lor.
  

Cum se pregatesc nasii pentru Botez ?

   Asa cum am aratat mai sus , nasii trebuie sa indeplineasca anumite conditii. Insa ei au indatoriri atat spirituale cat si in legatura cu cele necesare pentru ceremonia Botezului.

Se cuvine ca inainte de Botez sa mearga la biserica sa se spovedeasca si sa se impartaseasca. Dimpreuna cu parintii sa ia legatura cu preotul sau preotii Bisericii unde va avea loc Taina Botezului. 

Ei sunt cei care pregatesc cele necesare Slujbei Botezului pentru noul crestin/a. Trebuie sa pregateasca un trusou botez, o lumanare de botez si hainute pentru finutul/a lor. 

Trusou de botez trebuie sa contina lucrurile/ articolele necesare pentru botezul pruncului. in general contine : panza botez/crisma, prosp bebelus, prosop preot, sticluta ulei, sapun , fasa si cutiuta prima suvita.

De unde pot nasii achizitiona Articole pentru Botez ?

Datoria nasilor de a cumpara toate cele necesare Botezului, nu este o sarcina usoara.
Ei trebuie sa aleaga articole de calitate, conforme cu pielea sensibila a bebelusilor. Sarcina lor va fi mult mai usoara daca apeleaza la Magazine specializate pentru Botez.  

IRRINI BEBE, este un astfel de Magazin specializat pentru copii, indeosebi colectii de botez. Articolele se realizeaza in Atelierele IRRINI de personal specializat si daruit. Se pune accent pe calitate si creativitate. Pentru un Botez reusit alege IRRINI BEBE.

6 thoughts on “Importanta si rolul nasilor de botez in Biserica Ortodoxa.

  1. Ma bucur ca am gasit acest articol care m-a ajutat sa inteleg mai bine gama de produse disponibile pe Darlux.ro. Am fost impresionat de calitatea informatiilor si de modul in care sunt prezentate detaliile tehnice ale fiecarui produs. De asemenea, apreciez faptul ca articolul este bine structurat si usor de citit, facand experienta mea mai placuta.

  2. Articolul este foarte interesant si informativ, oferind detalii importante despre produsele disponibile pe site-ul Darlux. Am descoperit multe lucruri noi citind acest articol si sunt incantat de diversitatea produselor prezentate. Totodata, apreciez modul in care sunt prezentate avantajele fiecarui produs si modul de utilizare. Cu siguranta voi reveni pe acest site pentru a cumpara produsele prezentate.

  3. Articolul detaliaza foarte bine caracteristicile tehnice ale lampilor Darlux si cum acestea pot contribui la crearea unei atmosfere placute si relaxante in locuinta mea. Abia astept sa incerc unul dintre produsele lor!

  4. Am fost placut surprins sa aflu ca produsele Darlux sunt fabricate in Romania si respecta standardele europene de calitate. Este un motiv in plus sa le acord incredere si sa imi achizitionez o lampa de la ei.

  5. Sunt impresionat de diversitatea gamei de produse prezentata de Darlux. Cu siguranta voi lua in considerare achizitionarea uneia dintre lampile lor pentru casa mea. Multumesc pentru recomandari!

  6. Articolul este foarte interesant si mi-a oferit multe informatii noi despre produsele Darlux. Imi place modul in care sunt prezentate avantajele fiecarui tip de lampa si cum pot fi folosite in diferite spatii interioare.

Comments are closed.