Scaunele reprezinta o categorie de mobilier extrem de vasta, astfel ca atunci cand doresti sa iti achizitionezi scaunele necesare pentru casa sau pentru birou, ai posibilitatea de a alege modele cu destinatia dorita, in acelasi timp indeplinind si anumite caracteristici legate de design si facilitati.

Tipuri de scaune

Piata de specialitate ofera o gama exinsa de tipuri de scaune, de la scaune de birou ieftine si scaune de birou directoriale sau de conferinta, pana la scaune de dining sau de bar, scaune de birou ergonomice sau scaune de birou pentru copii.

Pe langa destinatia scaunelor, acestea pot fi alese si in functie de materia prima folosita in procesul de fabricatie. Poti alege scaune tapitate in piele sau material textil, sau poti opta pentru scaune din lemn, metal sau plastic. De asemenea, vei alege design-ul potrivit nevoilor si preferintelor tale, bucurandu-te de facilitatile pe care le ofera modelul ales.

Caracteristicile unui scaun

Indiferent daca alegi un scaun de birou ieftin sau un scaun de birou pentru copii, este important sa tii cont de cateva recomandari. Cele mai bune scaune de birou vor indeplini anumite caracteristici, astfel incat sa asigure o postura corecta a corpului.

Daca pozitia adoptata stand pe scaun este gresita, vor aparea durerile de spate, gat si cap, urmate de diminuarea capacitatii de concetrare si de un disconfort general.

Astfel, stand pe cele mai bune scaune de birou, coloana vertebrala va fi dreapta, unghiul creat de picioare in zona genunchiului va fi de 90 de grade, iar mainile vor fi pozitionate firesc pe birou, la nivelul coatelor, nu mai sus, dar nici mai jos.

Fie ca alegi mobilier de birou, fie ca preferi scaunele de birou ergonomice, acestea vor trebui sa aiba forma potrivita si sa indeplineasca caracteristicile necesare nevoilor tale. De asemenea, vei tine cont de materialul din care sunt fabricate, de design, culoare si facilitatile oferite.

Postura corporala la copii

Postura corporala a copiilor este extrem de importanta in procesul lor de dezvoltare fizica. O pozitionare gresita la birou, un ghiozdan mult prea greu sau gentile purtate pe un umar, se pot transforma in vicii posturale care genereaza probleme le nivelul coloanei vertebrale, un context neplacut, insotit de dureri si urmat de o postura corporala constant gresita.

Pentru a evita aceste probleme, este foare inportant ca atunci cand alegi modele de scaune pentru copii, acestea sa fie potrivite nevoilor copiilor. Un scaun mult prea inalt sau prea mic, il vor determina pe copil sa adopte o postura gresita, ceea ce va avea urmari negative in timp.

Astfel, un scaun de birou pentru copii ar trebui sa mentina coloana vertebrala dreapta, sa permita talpii piciorului sa stea total pe podea, genunchiul formand un unghi de 90 de grade.

De asemenea, coatele copilul trebuie sa stea pe birou, intr-o pozitie fireasca, fara a le ridica prea sus sau a-l obliga sa se aplece. Cele mai bune scaune de birou vor fi cele care asigura postura corecta, astfel ca nu vor genera durerile de spate si incapacitatea de concetrare.

7 thoughts on “Rolul scaunului in postura corecta a corpului

  1. Articolul m-a convins sa imi schimb vechile corpuri de iluminat cu unele mai moderne si eficiente energetic. Am aflat multe informatii interesante despre tendintele actuale in materie de iluminat si sunt acum mai bine pregatit sa fac o achizitie informata.

  2. Am fost impresionat de diversitatea modelelor de lustre prezentate in articol si mi-au placut sfaturile oferite pentru alegerea unei lustre potrivite pentru diferite tipuri de camere. De asemenea, am apreciat faptul ca au fost mentionate avantajele utilizarii corpurilor de iluminat cu LED.

  3. Articolul este foarte informativ si mi-a placut cum au fost prezentate diferitele tipuri de corpuri de iluminat disponibile pe site-ul Darlux. Am gasit informatiile despre consumul de energie si eficienta energetica foarte utile pentru a face o alegere potrivita pentru casa mea.

  4. Felicitari pentru acest articol bine documentat! Este reconfortant sa stii ca exista branduri precum Darlux care pun accent pe calitate si satisfactia clientilor.

  5. Am folosit produsele Darlux si pot confirma ca sunt foarte multumit de rezultatele obtinute. Articolul ofera o viziune cuprinzatoare asupra beneficiilor utilizarii acestor produse.

  6. Ma bucur sa descopar acest articol care detaliaza atat de bine caracteristicile produselor Darlux. Este important sa avem acces la informatii clare si concise inainte de a face o achizitie.

  7. Articolul este foarte informativ si ofera o perspectiva interesanta asupra avantajelor utilizarii produselor Darlux. Am fost impresionat de gama variata de produse prezentate si de calitatea acestora.

Comments are closed.